Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010
Ισορροπίες τρόμου πάνω από τις 1.440 – 1.450 μονάδες για το ΧΑΑ - Νέα Σενάρια για EFG Eurobank….
Η προσοχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στις πολύ σημαντικές υποστηρίξεις που υπάρχουν στα επίπεδα των 1.440 – 1.450 μονάδων και την ανάγκη να μη χαθούν αυτά τα επίπεδα επ’ ουδενί, τονίζοντας ότι σε περίπτωση διάσπασης, η κατάσταση στην αγορά είναι πολύ πιθανό να γίνει εξαιρετικά δύσκολη, ενώ υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει ακόμη και “εφιαλτική”. Είναι λοιπόν αντιληπτό ότι η προσοχή θα βρίσκεται στραμμένη στην παραπάνω “μάχη”, ενώ καθοριστικής σημασίας για την έκβαση αυτής της “μάχης” κρίνεται η πορεία των τραπεζικών μετοχών και ειδικά της ΕΤΕ. Επιπλέον, η αγορά θα συνεχίσει να παρακολουθεί και τα πιθανά νέα σενάρια συγχωνεύσεων, καθώς και νέων αυξήσεων κεφαλαίου που ακούγονται για τον τραπεζικό κλάδο, ενώ σε μια ανάλογη στην όποια σεναριολογία έχουμε, στην παρούσα φάση, εναποθέσει τις ελπίδες μας για βελτίωση του κλίματος στο ΧΑΑ.
Νέα Σενάρια για EFG Eurobank – Θέμα Χρόνου η Ανακοίνωση Αύξησης Κεφαλαίου
Ανακύκλωση των φημών, οι οποίες είχαν ακουστεί προσφάτως, ξεκίνησε από χθες για την EFG Eurobank και οι οποίες κάνουν λόγο για άμεση υποβολή πρότασης εξαγοράς του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η EFG Eurobank έχει ήδη έρθει σε επαφή με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα, ενώ πολλοί αποδίδουν και τη χθεσινή απόσυρση της πρότασης της Πειραιώς (για την οποία υπάρχουν νεότερα σενάρια που θα αναφερθούμε πολύ σύντομα) στο παραπάνω ενδιαφέρον της EFG Eurobank για το ΤΤ. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η EFG Eurobank φέρεται να εξετάζει και σημαντική αύξηση κεφαλαίου, την οποία και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει σύντομα.
--------------------------------------------
Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής, τελευταίας, συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου, με το θετικό κλίμα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, στον απόηχο των θετικών μακροοικονομικών αποτελεσμάτων (ανακοίνωση του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο και επιδόματα ανεργίας), να διαταράσσεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και τελικά οι βασικοί Αμερικανικοί δείκτες να κλείνουν με μικρές απώλειες, εν μέσω συνέχισης της συνεχιζόμενης ανησυχίας για την πορεία της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Αναφορικά με τους βασικούς Αμερικανικούς δείκτες, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.141,20 μονάδες με πτώση της τάξης του 0,31%, ενώ επίσης με απώλειες 0,44% ο Dow Jones Industrials στις 10.787,33 μονάδες. Με απώλειες 0,33% ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.368,62 μονάδες.
Σε ρηχά νερά αυτή τη στιγμή (07:47) οι Ασιατικές αγορές, με τον προβληματισμό για τις εξαγωγικές εταιρείες της Ιαπωνίας, λόγω της παραμονής του Γεν σε πολύ υψηλά επίπεδα, να συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Toyota, της οποίας το 30% των πωλήσεων της συνδέεται με τις ΗΠΑ σημείωνε απώλειες 1,7%. Επιπλέον η Mizuho Financial Group καθώς και Resona Holding σημειώνουν απώλειες μετά την περικοπή των τιμών στόχων από την Morgan Stanley. Συγκεκριμένα, ο Πανασιατικός δείκτης (MSCI Asian Pacific) παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος (να σημειωθεί ότι τα κέρδη του Σεπτεμβρίου έφτασαν στο 8,4%) με αναλογία 3 ανοδικές μετοχές για κάθε 4 πτωτικές. Στους επιμέρους δείκτες, ο Νikkei στην Ιαπωνία σημειώνει κέρδη 0,45% (να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα κέρδιζε πάνω από 1%) στις 9.425,82 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Hong Kong όπως και η Κινεζική χρηματιστηριακή αγορά παρέμειναν κλειστοί λόγω αργίας. Οριακή πτώση 0,08% σημειώνεται στην Ταιβάν για το βασικό δείκτη, ενώ με πτώση 0,39% ο βασικός δείκτης στην Αυστραλία, ASX 200 Index, στις 4.565,00 μονάδες, ενώ επίσης με οριακές απώλειες 0,11% η αγορά της Νότιας Κορέας. Τέλος, η Ινδία με σημαντικά κέρδη 1,16%.
Δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία μας σχόλια, με το ευρώ να συνεχίζει να εμφανίζει εικόνα συνέχισης της ανόδου και σήμερα το πρωί και να βρίσκεται στο 1,3665 (08:02). Το ενδιαφέρον μας θα συνεχίσει να βρίσκεται (δεδομένης της δυναμικής που έχουμε επισημάνει στα τελευταία μας σχόλια) στις επόμενες αντιστάσεις, οι οποίες είναι στο επίπεδα του 1,3684 (αδύναμη), 1,3692 (μέτρια προς ισχυρή) και 1,3739 (αδύναμη προς μέτρια). Αναφορικά με τις υποστηρίξεις, έχουμε τα επίπεδα του 1,360 (αδύναμη υποστήριξη), 1,358 (αδύναμη), ενώ χαμηλότερα στεκόμαστε στα πολύ σημαντικά επίπεδα του 1,3460 – 1,3470, τα οποία επουδενί δε θα πρέπει να χαθούν σε περίπτωση πιέσεων.
Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία (09:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση 0,5% από μείωση 0,1% την τελευταία φορά - Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια).
Η ανακοίνωση του δείκτη PMI μεταποίησης στην Ευρωζώνη (11:28 ώρα Ελλάδος, αναμένεται ο δείκτης να διαμορφωθεί στο 53,8 από 54,3 - Επίδραση στις Αγορές – Μέτρια).
Η ανακοίνωση του δείκτη PMI μεταποίησης από ISM στις ΗΠΑ (17:00 ώρα Ελλάδος, αναμένεται να διαμορφωθεί ο δείκτης στο 54,6 από 56,3 - Επίδραση στις Αγορές – Σημαντική).
Greek Finance Forum
www.greekfinanceforum.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου